Teamet vårt

Min Yoga Lofoten ønsker å tilby noe av mangfoldet innen yoga. Instruktørene våre vil alltid undervise i sin yoga og vi er heldige som har ulike tradisjoner representert. Vi ønsker å tilby yoga for alle og dele noe av yogaens terapeutiske aspekter. Vi praktiserer oppmerksomt nærvær og ønsker å formidle en holdning av nysgjerrighet, åpenhet, aksept og vennlighet i møte med yoga og seg selv.

 
 
mariaprofil.png

“Jeg håper vi kan bidra til at mange finner veien til sin yoga og øke forståelsen for at selv litt yoga kan bety så mye.” - Maria

Maria Terese Karlsen

Eier, instruktør og daglig leder

Det har vært en gave å få yoga inn i livet - både praksisen personlig og de menneskene jeg møter gjennom yoga. Det er vanskelig å ikke bli personlig når jeg skal si noe om hva det betyr. Yoga åpner opp for så mye. Det som kanskje står sterkest i min opplevelse med yoga er at jeg møter meg selv på matta. Der jeg måtte være akkurat da. Noen ganger glad og lett, andre ganger sårbar og følsom – med et hav av variasjoner fra en dag til neste. Etter hvert har jeg lært at yoga er en praksis for å forene – både i det lille bildet og det store. Yoga forener – kroppen, tankene, følelsene – og oss med verden for så å la oss se virkeligheten som den faktisk er. Veien er målet og i yoga lærer vi å gå den med aksept, åpenhet og tillit til vårt potensiale.

Jeg ønsker å legge til rette for en trygg og god opplevelse rundt praksisen. Jeg håper at de som er med i mine klasser opplever at her kan de senke skuldrene og bare være der de er akkurat den dagen. Gjerne finne tilbake til en lekenhet og være nysgjerrige på egen kropp og pust.

Min yoga

Jeg begynte med ashtanga i 2012 og har blant annet praktisert med Frank Kappas, Lino Miele og John Scott. Jeg er opptatt av at yoga ikke må være avansert og at man uansett kan gå sin vei i yoga. Jeg er svært glad i Frank Kappas sin undervisning og det han kommuniserer. Frank sier blant annet at 70% innsats tar deg lengre over tid enn 100% hele tiden - det tror jeg på og det gjentar jeg ofte både for meg selv og andre.

Etterhvert har jeg praktisert Yin Yoga hvor Fatima Sidreè og hun er en viktig kilde til inspirasjon. Hennes “hvilende yin yoga” er intet mindre en magisk. Jeg var betatt etter bare å ha vært på enkelte klasser, men etter tre dager med Fatima i Henningsvær i 2017 så var det plantet et frø for livet. Yin Yoga er for meg som å gi hele meg - hver eneste millimeter! - balsam. Det åpner opp og slipper til en dyp hvile som jeg ikke har kjent før.

Jeg er etterhvert også sertifisert yogalærer i Mindful Yoga (RYT 200 Yoga Alliance) hos Kristin Vikjord Patternotte og har et fordypningskurs innen Yin Yoga med Fatima Sidreè og Maria Rommel (godkjent av Yoga Alliance).

Jeg starter Min Yoga Lofoten sammen med Andrea fordi jeg ønsker meg dette stedet og vil ha yoga i livet mitt. Vi ønsker å bli et nav for yoga i Lofoten og bygge kompetanse lokalt. Jeg håper vi kan bidra til at mange finner veien til sin yoga og øke forståelsen for at selv litt yoga kan bety så mye.

Min bakgrunn

Jeg er vokst opp i Lofoten, men flyttet for å gå videregående. Jeg fant etterhvert veien til Forsvaret og har til sammen over 10 år der. Forsvaret ga meg en unik erfaringsbase og mange sterke møter og relasjoner, men etterhvert var jeg klar for nye utfordringer. Det siste tiåret har jeg jobbet med alt fra salg til prosjektledelse. Jobben som tok meg til Lofoten igjen var å lede utviklingen av løpene i The Arctic Triple. Før har jeg vært fri og dratt etter de morsomme jobbene, men nå kjenner jeg at her vil jeg leve og det eneste jeg har savnet er et sted for yoga. Så da var det bare en ting å gjøre - velkommen til Min Yoga Lofoten.

 

 
andreaprofil.png

“Jeg har lenge gått med et sterkt ønske om å skape noe som kommer fra hjertet. Etableringen av Min Yoga Lofoten er akkurat det, og det kjennes virkelig godt.” - Andrea

Andrea Milde Øhrn

Eier og instruktør

Andrea er lege med doktorgrad i befolkningshelse. Hun har jobbet i allmennpraksis ved siden av forskningen i noen år og har nå startet sin spesialisering som lege ved Lofoten sykehus. Hun er brennende opptatt av alle sider ved menneskers helse og gleder seg stort til å jobbe med yoga som helsefremmende verktøy.

 

 
siriprofil.png

“I yoga sier man at pusten er inngangsporten til vårt indre liv. Yoga forbinder meg til pusten, både når jeg praktiserer og ellers i livet.” - Siri

Siri B. Aareskjold

Faglig rådgiver og instruktør

Yoga er for meg en livsstil, min vei i livet. På yogamatta møter jeg meg selv, mine historier og mønstre som skaper hindringer for meg. Yoga er selvutforskning, en måte å komme i kontakt med meg selv. I yoga sier man at pusten er inngangsporten til vårt indre liv. Yoga forbinder meg til pusten og øyeblikket, både når jeg praktiserer og ellers i livet. Å få et bevisst forhold til egen pust, har vært og er til stor hjelp for meg.

Yoga hjelper meg å komme i kontakt med min indre kjerne, øyeblikket, kroppen, sansene mine og minner meg på å at jeg er bra nok som jeg er.

Min egen praksis består i dag av meditasjon, kriyas ( spenningsregulerende teknikker), pranayama ( pusteøvelser ) og asanas.( fysiske stillinger ) Min yoga har utviklet seg fra en mer regelstyrt til en mer organisk praksis. Yogafilosofi er også en sentral del av min praksis.

Mitt hovedfokus i undervisning er tilstedeværelse i egen kropp og sinn. I mine klasser ønsker jeg å invitere til en utforskende, vennlig og nysgjerrig holdning til det å praktisere yoga. Yoga er en prosess hvor veien er målet og ikke det endelige resultatet. Jeg vektlegger å tilpasse undervisningen, slik at hver enkelt kan finne sin yoga og oppleve de gleder og fordeler en yogapraksis kan gi. Jeg praktiserer og underviser både rolig og mer dynamisk yoga. Noen ganger trenger vi mer aktivitet og andre ganger mer ro. Jeg er spesielt opptatt av hvordan yoga påvirker vårt nervesystem og kan bidra til bedre balanse og regulering av dette.

Min yoga

Jeg har de siste 10 årene hatt en daglig egenpraksis og har praktisert med flere lærere. Jeg har bakgrunn fra Ashtanga vinyasa systemet, Mindful yoga og Deva yoga. Jeg er i tillegg utdannet Mindfulness instruktør. Yoga og Mindfulness er to sider av samme sak. Yoga er meditasjon.

Jeg har tatt flere yogalærerutdannelser og er nå i gang med en videreutdanning i Deva yoga. Jeg deltar stadig på workshops og kurs for å øke min kompetanse. Min viktigste lærdom får jeg imidlertid av min daglige yogapraksis.

Min bakgrunn

Jeg er opptatt av det terapeutiske aspektet ved yoga og meditasjon. Yoga gir meg bedre helse.

Jeg er utdannet psykiatrisk sykepleier og jobber som behandler for mennesker med psykiske vansker i Spesialisthelsetjenesten. Yoga er også en del av tilbudet mine pasienter får. Dette bidrar til bl. økt kroppsbevissthet, bedre emosjonsregulering og økt selvmedfølelse.

Den viktigste jobben min er likevel å være mamma. Mine barn er kanskje mine viktigste lærere og yoga hjelper meg å være en bedre mamma, være mer tilstede for mine barn og lære dem noe av den livsvisdommen yoga gir.

 


Anniken+Enger.jpg

“Håpet mitt er at jeg klarer å videreformidle min glede over denne bevegelsesformen – som kan bidra til økt fleksibilitet, styrke og ikke minst tilstedeværelse.” - Anniken 

Anniken Enger

Instruktør

Jeg «forvillet» meg inn på en yogaklasse første gang i London på 80-tallet. Etter mange år med klassisk ballett var det en befrielse å få kjenne på hvordan kroppen egentlig ville bevege seg, få tid til å puste meg rolig inn i stillinger, kjenne på fokuset, slappe av i alle muskler og ikke minst oppdage det indre, magiske universet på innsiden av kroppen, det som egentlig var meg. Det var klassisk hatha yoga jeg oppdaget – og denne yogaformen har vært med meg siden den gang.

Tilbake i Oslo fant jeg Skandinavisk yogaskole med dyktige og dedikerte lærere. Etter hvert har jeg vært innom ulike lærere og retninger. Og i 2014 tok jeg yogalærer utdanning hos Padmakarma yogaskole i Kerala (prøv å google Yoga teacher training India – det er ikke lett å velge…). Men Padma skilte seg ut; som en av få kvinnelige yogalærere med egen yogaskole og trent i den klassiske Sivananda tradisjonen - kjente jeg at dette var en kraftfull kvinne jeg gjerne ville gå i lære hos. Og hun formidlet yoga på en nydelig måte; helt enkelt, ekte og med stort engasjement. Hun viste oss hvordan yoga ikke handler om utvendig stæsj – men om økt kontakt mellom kropp og sjel. Det er godt å kjenne at øvelsene (asanaene) gjør kroppen smidig og sterk, at bevisst fokus på pusten (pranayama) stilner sinnet og gir økt vitalitet og at fullstendig hvile (savasana) gir indre ro.

MIN BAKGRUNN

Jeg er vokst opp i Drammen og har bodd hele mitt voksne liv på Østlandet. Etter mange seilturer rundt i Nordland fikk vi en drøm om å bo i et fiskevær i nord gjennom fire årstider. Vi fant øya Skrova utenfor Svolvær – og i juni 2018 flyttet vi dit. Der underviser jeg yoga i verdens flottest beliggende gymsal – og etter hvert har jeg vært så heldig å få undervise på vakre Min Yoga Lofoten.

Av utdannelse er jeg sosiolog, har nærmere 20 års erfaring som konsulent for norsk reiselivsnæring og enda lenger erfaring på den holistiske veien. Jeg har fire års bakgrunn innenfor energipsykologi, er utdannet Enneagram coach og yogalærer og har en rekke kurs innenfor det alternative: reiki, shamanisme, The Journey, tempelgruppeleder fra Awakening Women Institute mm..

Og uansett hvor stresset jeg kan være i hodet – så bringer yoga meg inn i kroppen og jeg finner meg selv igjen. Håpet mitt er at jeg klarer å videreformidle min glede over hvordan yogaens magi og visdom kan oppleves i all sin enkelhet.

«Yoga is the journey of the self, through the self, to the self”.

Les gjerne mer om Anniken og hennes selskap Inner & Outer yourneys på både Facebook Inner & Outer Journeys / nettsiden www.ioy.no. 

Foto: Privat Anniken Enger


20180527_125843.png

“Creativity and curiosity are some of the best therapy, and yoga creates the perfect space to explore all this.” - Selena

Selena Raven Cordeau

Yoga instructor

I am deeply in love with the ongoing process of the practice. So much to learn, all the time.

Introduced to yoga in my early twenties. Since, I have trusted this journey through many seasons. Certified 200 hour RYT with the Yoga Alliance in Ashtanga yoga, I have been sharing yoga as a teacher since 2009. I follow the traditional teachings of Sri K. Pattabhi Jois as taught by my teacher and mentor Sharmila Desai in India. I also learned from Petri Räisänen, Manju Jois, Matt Corigliano, Tarik van Prehn and Lea Perfetti.

I personally practice (and teach) Ashtanga Vinyasa yoga, but also teach other yoga classes curated for mountain sports and deeper inner work like Yin yoga. I am also trained as a licensed massage therapist, currently working my own practice and in sport races & events.

Creativity and curiosity are some of the best therapy, and yoga creates the perfect space to explore all this.

It is from a place of expanding curiosity, creativity and joy that my practice is nourished. Seeing the deep transformation unfolding in myself and in the students inspires me profoundly. I hope to convey grounding, self-acceptance and peace in my classes.

My background  

I am from British Columbia in Canada, another relaxed mountain part the world. I traveled a lot for adventures, studies and work. Living in Sweden, Switzerland and, more recently, two years in Tromsø. Northern Norway completely charmed me and the pull was so strong, we decided to move here in Lofoten. My husband, little cat and growing baby now live here. I am very pleased to join Min Yoga Lofoten and get to meet all of you!